HTML

Magyarország nyomorország

Gondolatok a magyar Ugarról.

Friss topikok

Beköszöntő

2010.01.14. 21:46 Rémy

Szép jó napot mindenkinek,

ezennel blogomat megnyitom. Eddig csöndben néztem mi folyik ebben az országban, de úgy döntöttem, mostantól leírom a véleményem. Tudom, egy blog nem oszt, nem szoroz. De legalább kiírom magamból és rendszerezem a gondolataim. Ha netalán mást is érdekel amit írok, annál jobb.

A téma természetesen az ország lesz, az elszalasztott vagy éppen kihasznált lehetőségek, a magyar nép természete, a korlátaink, gyengeségeink, erényeink és hibáink, azaz mi magunk.

A címből nem érdemes felületes következtetéseket levonni. Elkeseredett pillanataimban hívom így magamban hazámat, de ez nem jelenti azt, hogy egy teljesen sötét, reménytelen helynek tartanám ezt az országot. Ezzel együtt tény: hazámat Európa és Balkán furcsa keveréknek tartom, mely keverékben az utóbbi a domináns. Minden önáltatásunk dacára Magyarország egy periférikus, és igen, sok tekintetben nyomorult ország, amiben az a legfájdalmasabb, hogy sok bajának, nyomorának önmaga az okozója és fenntartója.

Ez a blog arra a nyilvánvaló tényre épül, hogy hazánk gondjai nem oldhatóak meg önmagában a politika által, a legfőbb gondjaink ugyanis nem politikai természetűek. Ezzel sokan tisztában vannak, de még többen nem. Akik a politikától várják a megoldást, csalódni fognak. A fő célom ezzel a bloggal éppen az igazi bajok lényegének, gyökerének keresése-kutatása, az ezekről való hangos gondolkodás. Megpróbálom megragadni ezen jelenségeket, és megtalálni az ezeket legjobban leíró szavakat.

Ezek tehát a kiinduló pontjaim. A keresés-kutatás nem öncélú passzió, bármilyen megoldás nyilvánvalóan csak a baj, a probléma pontos ismeretén alapulhat.

Always look on the brihgt side of life...

Szólj hozzá!

Címkék: beköszöntő

A bejegyzés trackback címe:

https://manyom.blog.hu/api/trackback/id/tr301673237

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása